95/1917

Annettu Helsingissä, 10 päivänä lokakuuta 1917.

Suomen Senaatin päätös, sisältävä Kansallis-Osake-Pankin yhtiöjärjestyksen 16 §:n muuttamisen.

Suomen Senaatti on, Senaatille kuuluvan vallan nojalla, Valtio varaintoimituskunnan esittelyssä, vahvistanut seuraavan Kansallis-Osake-Pankin yhtiöjärjestyksen 16 §:n muuttamisen:

»Hallintoneuvostossa on yhdeksän jäsentä, joka jäsenluku yhtiökokouksen päätöksellä voidaan lisätä aina kahdeksaantoista.

Jäsenistä eroaa vuosittain kolmas osa toimikauden mukaan, kuitenkin siten, että jäsenmäärää lisättäessä uudet jäsenet kahtena ensimmäisenä vuonna eroavat arvan kautta ja vasta sen jälkeen toimikauden mukaan. Eroavien sijaan valitaan kussakin varsinaisessa yhtiökokouksessa yhtiön osakkaista uudet jäsenet seuraaviksi kolmeksi vuodeksi. Eroava jäsen voidaan valita uudelleen.

Yhtiökokouksessa valitut hallintoneuvoston jäsenet astuvat toimiinsa heti yhtiökokouksen jälkeen.

Milloin jäsen on estetty pysymästä määräkautta toimessaan, kutsukoon neuvosto, jos se sen tarpeelliseksi katsoo, jonkun muun osakkaan hänen sijaansa lähinnä seuraa vaan yhtiökokoukseen asti, jolloin täydennysvaalilla määrätään uusi jäsen niin kauaksi, kuin eronneen toimikausi vielä olisi kestänyt.»

Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot.

Helsingissä, 10 päivänä lokakuuta 1917.

Valtiovaraintoimituskunnan v. t. Päällikkö, Senaattori Leo Ehrnrooth. Reguel Lundqvist.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.