90/1917

Annettu Helsingissä lokakuun 27 päivänä 1917.

Asetus, joka koskee alaikäisiä lainrikkojia varten Suomessa perustettujen kasvatuslaitosten opettajistolle myönnettyä oikeutta palkkionkorotukseen ja eläkkeeseen nähden lukea hyväkseen aikaisemmin palvelemansa virka-ajan.

Suomen Senaatti on, Oikeustoimituskunnan esittelyssä, määrännyt:

että alaikäisiä lainrikkojia varten Suomessa perustettujen kasvatuslaitosten johtajat ja johtajattaret kuin myöskin yliopettajat ja muut opettajat ja opettajattaret olkoot oikeutetut palkkionkorotukseen ja eläkkeeseen nähden lukemaan hyväkseen sen ajan, minkä he täysin pätevinä ovat hoitaneet opettajanvirkaa valtion oppikouluissa tahi ylemmässä kansakoulussa taikka toimittaneet vastaavaa kasvatusopillista tehtävää;

että edellämainittujen virkojen nykyiset haltijat oikeutetaan sanottujen perusteiden mukaan mainitussa tarkoituksessa lukemaan hyväkseen jo palvelemansa virka-aika; sekä että tätä asetusta on sovellutettava luettuna 1 päivästä tammikuuta 1918. Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot.

Helsingissä, lokakuun 24 päivänä 1917.

Suomen Senaatti: E. N. SETÄLÄ. ALLAN SERLACHIUS. LEO EHRNROOTH. ANTTI TULENHEIMO. RUDOLF HOLSTI. KYÖSTI KALLIO. T. Langolain.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.