86/1917

Annettu Helsingissä 22 päivänä lokakuuta 1917.

Suomen Senaatin päätös kotieläinten lukumäärän ja rehuvarojen ilmoittamisesta.

Eräänlaisen omaisuuden käytöstä sodan aiheuttamissa poikkeuksellisissa oloissa kesäkuun 2 päivänä 1917 annetun lain nojalla, jota lakia tässä päätöksessä sanotaan Elintarvelaiksi, on Senaatti antanut seuraavat määräykset kotieläinten lukumäärän ja rehuvarojen ilmoittamisesta:

1 §.

Jokainen, jolla on hallussaan hevosia, nautaeläimiä, sikoja tai lampaita samoin myös jokainen, jolla on hallussaan heiniä, rehujauhoja, rajaisviljaa, öljykakkuja ja niiden veroisia rehujauhoja, olkoon velvollinen ennen ensi marraskuun 15 päivää ilmoittamaan kunnalliselle elintarvelautakunnalle, kuinka paljon hänellä on hallussaan mainittuja kotieläimiä ja rehuaineita marraskuun 10 p:nä.

Salmin, Sortavalan, Kajaanin, Kemin ja Lapin kihlakunnissa toimittavat kotieläimien ja rehuvarojen määrien tiedustelun asianomaiset maanviljelysseurat, joille siis ilmoitukset on annettava.

2 §.

Elintarvelautakunnat ovat velvollisia ennen ensi joulukuun 1 päivää Kamaritoimituskunnan Elintarveosastolle lähettämään yhdistelmän jätetyistä ilmoituksista.

3 §.

Ilmoitusvelvollinen, joka kieltäytyy antamasta 1 §:ssä mainittuja tietoja tahi niitä antaessaan koettaa erehdyttää viranomaista, rangaistakoon elintarvelain 15 §:n mukaan.

Helsingissä, 22 p:nä lokakuuta 1917.

Kamaritoimituskunnan Päällikkö, Senaattori Harald Åkerman. Eljas Kahra.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.