84/1917

Annettu Helsingissä lokakuun 17 päivänä 1917.

Suomen Senaatin päätös, jolla kielletään kuljettamasta kone- ja pellavaöljyä Vaasan ja Oulun läänien rantapitäjissä.

Eräänlaisen omaisuuden käytöstä sodan aiheuttamissa poikkeuksellisissa oloissa kesäkuun 2 päivänä 1917 annetun lain nojalla on Senaatti antanut seuraavat määräykset:

§ 1.

Kone- ja pellavaöljyn kuljettaminen Vaasan ja Oulun läänien rantapitäjissä on sallittu ainoastaan tässä j alempana 2 §:ssä mainitulla ehdolla.

§ 2.

Sen, joka haluaa kuljettaa kone- ja pellavaöljyä mainituissa rantapitäjissä tehdaslaitoksien tai siellä asuvan väestön tarpeeksi, tulee kussakin eri tapauksessa hankkia, itselleen siihen lupatodistus asianomaiselta kuvernööriltä ja tulee asianomaisen kruununnimismiehen tätä varten antaa selvitys tarvittavan tavaran määrästä sekä valvoa ettei myönnettyjä lupia väärinkäytetä.

§ 3.

Joka rikkoo tämän päätöksen määräyksiä, rangaistaan edellämainitun, kesäkuun 2 päivänä 1917 annetun lain 15 §:n mukaan.

§ 4.

Tämä päätös käy. heti noudatettavaksi ja on voimassa toistaiseksi, ei kuitenkaan kauvemmin kuin toukokuun 1 päivään 1918.

Helsingissä lokakuun 17 päivänä 1917.

Kauppa- ja Teollisuustoimituskunnan Päällikkö, Senaattori Leo Ehrnrooth. Arthur Wetzell.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.