76/1917

Annettu Helsingissä 27 päivänä syyskuuta 1917.

Suomen Senaatin päätös, jolla kielletään kuljettamasta tinaa ja kumia Oulun lääniin ja Seinäjoen rautatieaseman pohjoispuolella oleviin osiin Vaasan lääniä.

Eräänlaisen omaisuuden käytöstä sodan aiheuttamissa poikkeuksellisissa oloissa kesäkuun 2 päivänä 1917 annetun lain nojalla on Senaatti antanut seuraavat määräykset:

1 §.

Tinaa ja kumia sekä niiden valmisteita on kielletty kuljettamasta Oulun lääniin ja Seinäjoen rautatieaseman pohjoispuolella oleviin osiin Vaasan lääniä. Tämä kielto ei koske tavaraa, joka ulkomailta Suomen kautta tuodaan Venäjälle.

2 §.

Henkilöiden ja liikkeiden, jotka pitävät kaupan puheenalaisia tavaroita ja haluavat tuoda niitä 1 §:ssä mainituille paikkakunnille siellä asuvan väestön tarpeeksi, on pyydettävä kunkin eri tavaramäärän tuomiseen lupaa asianomaiselta kuvernööriltä, jolla on valta antaa tuontilupa, mikäli katsoo tavaraa paikkakunnalla tarvittavan.

3 §.

Joka rikkoo tämän päätöksen määräyksiä, rangaistaan edellä mainitun, kesäkuun 2 päivänä 1917 annetun lain 15 §:n mukaan.

4 §.

Tämä päätös käy heti noudatettavaksi ja on voimassa toistaiseksi ei kuitenkaan kauvemmin kuin toukokuun 1 päivään 1918.

Helsingissä syyskuun 27 päivänä 1917.

Kamaritoimituskunnan päällikkö, Senaattori Harald Åkerman. Walter Andersin.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.