74/1917

Annettu Pietarissa, 16/29 päivänä syyskuuta 1917.

Asetus sen kurssin määräämisestä, jonka mukaan venäläisiä krediittiseteleitä ja muita venäläisiä paperisia rahamerkkejä vastaanotetaan erinäisissä suorituksissa Suomessa.

Väliaikainen Hallitus on, Suomen Senaatin esityksestä, Pietarissa 16/29 päivänä syyskuuta 1917, vahvistanut seuraavan asetuksen:

Niissä tapauksissa, joissa voimassaolevien säännösten mukaan Venäjän rahaa on Suomessa vastaanotettava, lasketaan venäläisten krediittisetelien ja muiden venäläisten paperisten rahamerkkien kurssi kulloinkin Lontoon pörssissä noteeratun ruplien ostokurssin mukaan, jolloin punnan arvo otetaan laskuun Suomen Pankin sille noteeraaman myyntikurssin mukaan.

Tällä tavoin määrätyn kurssin ilmoittaa Suomen Senaatin Valtiovaraintoimituskunta asianomaisille Suomen virastoille ja laitoksille joka kerta kuin erotus lähinnä sitä ennen julkaistun ja uudelleen lasketun kurssin välillä on yli kolmen markan sadalta ruplalta.

Ministeri-Valtiosihteeri Carl Enckell.Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.