71/1917

Annettu Helsingissä 18 päivänä syyskuuta 1917.

Suomen Senaatin päätös, viljakaupan harjoittamisesta sodan aiheuttamissa poikkeuksellisissa oloissa.

Eräänlaisen omaisuuden käytöstä sodan aiheuttamissa poikkeuksellisissa oloissa kesäkuun 2 päivänä 1917 annetun lain nojalla, jota lakia tästä päätöksessä nimitetään Elintarvelaiksi, on Suomen Senaatti kumoamalla päätöksensä 5 päivältä syyskuuta, kaurojen kaupan ja kuljetuksen ehdoista, viljakaupan harjoittamisesta antanut seuraavat määräykset.

1 §.

Ainoastaan Suomen Elintarpeiden Tuontikunta r. 1. ja sen valtuutetut ovat oikeutetut viljan tuottajalta ostamaan rukiita, ohria, vehniä ja kauroja sekä näitä viljalajeja kuljettamaan rautateitse ja vesitse.

Tuontikunta on kunnallisten elintarvelautakuntien anomuksesta oikeutettu antamaan näille mainittujen viljalajien osto- ja kuljetusoikeuden.

2 §.

Joka rikkoo tämän päätöksen määräyksiä, rangaistaan Elintarvelain 15 §:n mukaan.

3 §.

Tämä päätös käy heti noudatettavaksi ja on voimassa toistaiseksi ei kuitenkaan kauvemmin kuin 1 päivään toukokuuta 1918.

Helsingissä, 18 päivänä syyskuuta 1917.

Kamaritoimituskunnan Elintarveosaston Päällikkö, Senaattori Harald Åkerman. Eljas Kahra.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.