60/1917

Annettu Pietarissa elokuun 5 (18) päivänä 1917.

Asetus Suomen valtion oppikoulujen opetusohjelmia ja keskikoulu tutkintoa koskevien säännösten muuttamisesta.

Väliaikainen Hallitus on, Suomen Senaatin esityksestä, Pietarissa elokuun 5 (18) päivänä 1917, vahvistanut seuraavan asetuksen: Kumoamalla alkeisoppilaitosten uudestaanjärjestämisestä 11 päivänä syyskuuta (29 päivänä elokuuta) 1914 annetun asetuksen 3—5 §:n ja Suomen tyttökoulujen uudestaanjärjestämisestä 2 päivänä syyskuuta (20 päivänä elokuuta) 1915 annetun asetuksen 2—4 §:n sekä mainituilla asetuksilla vahvistetut opetussuunnitelmat, säädetään opetusohjelmien valmistamisesta valtion oppikouluille ja keskikoulun päätössuorituksesta täten seuraavaa:

1 §.

Uudet opetusohjelmat valtion oppikouluille valmistetaan ja vahvistetaan siinä järjestyksessä, kuin on säädetty 8 päivänä elokuuta 1872 annetun koulujärjestyksen 5 §:n viimeisessä kappaleessa.

2 §.

Suomen Senaatti antaa tarkemmat määräykset keskikoulun päätös- suorituksen järjestämisestä sekä vahvistaa ehdot, joilla erityinen keski- koulun päästötodistus annetaan keskikoulun oppimäärän suorittaneelle.

3 §.

Tämä asetus astuu voimaan lukien syyslukukauden alusta 1917.

Ministerivaltiosihteeri Carl Enckell.Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.