59/1917

Annettu Helsingissä 27 päivänä elokuuta 1917.

Suomen Senaatin päätös sisältävä eräitä lisäyksiä 11 päivänä huhtikuuta 1917 annettuun Senaatin päätökseen maidon maasta viennin ja kuljetuksen ehdoista.

Eräänlaisen omaisuuden käytöstä sodan aiheuttamissa poikkeuksellisissa oloissa 2 päivänä kesäkuuta 1917 annetun lain nojalla on Senaatti lisäykseksi päätökseensä 11 päivältä huhtikuuta 1917 maidon maasta viennin ja kuljetuksen ehdoista päättänyt seuraavaa:

1 §.

Maidon kuljetus Kämärän—Ollilan väliselle rataosalle on sallittu ainoastaan Valtion Vointarkastuslaitoksen luvalla.

2 §.

Maito, joka maitse tai vesitse tuodaan sellaisiin kaupunkeihin tai asutuskeskuksiin, joissa maito elintarvelautakunnan toimesta ja sen valvonnan alaisena jaetaan korttijärjestelmän mukaan tai muuta vastaavaa menettelyä noudattamalla on vaadittaessa luovutettava elintarvelautakunnan käytettäväksi.

Helsingissä 27 päivänä elokuuta 1917.

Kamaritoimituskunnan Elintarveosaston v. t. Päällikkö, Senaattori Väinö Tanner. Väinö Ahla.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.