59/1917

Annettu Helsingissä 22 päivänä elokuuta 1917.

Suomen Senaatin päätös juuston kuljetuksen ehdoista.

Eräänlaisen omaisuuden käytöstä sodan aiheuttamissa poikkeuksellisissa oloissa 2 päivänä kesäkuuta 1917 annetun lain nojalla, jota lakia tässä päätöksessä sanotaan elintarvelaiksi, on Suomen Senaatti päättänyt vahvistaa seuraavat määräykset juuston kuljetuksen ehdoista:

1 §.

Juustoa otettaessa vastaan lähetettäväksi rautateitse Kämärän— Ollilan asemille, vaaditaan Valtion Vointarkastuslaitoksen lupatodistus.

2 §.

Juuston lähetys rautateitse ja laivoilla olkoon kielletty paitsi mikäli lähetys tapahtuu:

1) Valtion Vointarkastuslaitoksen lupatodistuksen nojalla;

2) sellaisen juusto-tukkuliikkeen toimesta, joka on sitoutunut myymään kaiken sille saapuvan juuston vointarkastuslaitoksen määräysten mukaan; sekä

3) osotettuna jollekulle edelläolevassa kohdassa mainituista tukkuliikkeistä.

3 §.

Luettelo niistä juusto-tukkuliikkeistä, jotka ovat sitoutuneet myymään kaiken niille saapuvan juuston ainoastaan Valtion vointarkastuslaitoksen määräysten mukaan, julkaistaan virallisissa lehdissä.

4 §.

Joka rikkoo tämän päätöksen määräyksiä, rangaistaan eräänlaisen omaisuuden käytöstä sodan aiheuttamissa poikkeuksellisissa oloissa 2 päivänä kesäkuuta 1917 annetun lain 15 §:n mukaan.

5 §.

Tämän päätös käy heti noudatettavaksi ja on voimassa toistaiseksi, ei kuitenkaan kauvemmin kuin toukokuun 1 päivään 1918.

Helsingissä elokuun 22 päivänä 1917.

Kamaritoimituskunnan Elintarveosaston v. t. Päällikkö, Senaattori Väinö Tanner. Väinö Ahla.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.