58/1917

Annettu Pietarissa 5/18 päivänä elokuuta 1917.

Asetus, tarkastajanviran perustamisesta Suomen Vankeinhoitohallitukseen.

Väliaikainen Hallitus on, Suomen Senaatin esityksestä, Pietarissa 5/18 päivänä elokuuta 1917, vahvistanut seuraavan Asetuksen tarkastajanviran perustamisesta Suomen Vankeinhoitohallitukseen.

1 §.

Vankeinhoitohallituksessa tulee vankeuslaitosten tarkastusta varten olla erityinen vankilantarkastaja, jonka pätevyysvaatimukset sekä johtosäännön Senaatti vahvistaa.

2 §.

Tarkastajan nimittää Senaatti, sittenkun Vankeinhoitohallitus, julistettuaan viran haettavaksi kolmenkymmenen päivän kuluessa, on lähettänyt hakemuskirjat Senaattiin sekä samalla antanut lausuntonsa asiasta.

3 §.

Ylitirehtöörinviran ollessa avoinna tai kun ylitirehtööri on laillisesti estetty hoitamasta virkaansa, toimittaa tarkastaja, ellei hänkin ole estetty, ne virkaan kuuluvat tehtävät, jotka Vankeinhoitohallitukselle 25 päivänä tammikuuta 1881 annetun johtosäännön 5 §:n mukaan silloin olisivat sihteerin ja kamreerin yhdessä ratkaistavat.

4 §.

Tarkastaja nauttii palkkaa 6,000 markkaa ja palkkiota 4,000 markkaa sekä saa 5 ja 10 vuoden nuhteettoman palveluksen jälkeen palkkionkorotusta 500 markkaa kummallakin kerralla.

Tarkastaja kuuluu arvojärjestyksen kuudenteen sekä matkustussäännön viidenteen luokkaan.

Erotessaan virasta on tarkastaja oikeutettu eläkkeeseen siviilivirkamiehille yleensä säädettyjen perusteiden mukaan sekä on osallinen siviilivirkakunnan leskien- ja orpoinkassassa.

Ministeri Valtiosihteeri Carl Enckell.Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.