57/1917

Annettu Pietarissa kesäkuun 19 (heinäkuun 2) päivänä 1917.

Asetus odontologian tohtorinarvon perustamisesta Suomen Aleksanterin-Yliopiston Lääketieteelliseen tiedekuntaan.

Väliaikainen Hallitus on Suomen Aleksanterin-Yliopiston virkaatoimittavan Kanslerin esittelyssä Pietarissa 2 päivänä heinäkuuta (19 päivänä kesäkuuta) 1917 vahvistanut seuraavan asetuksen. Täten säädetään seuraavaa:

§ 1.

Suomen Aleksanterin-Yliopistossa tutkinnon suorittaneella hammaslääkärillä on oikeus odontologian tohtorin arvoa varten julkaista hammaslääkeopin alaan kuuluvaa ainetta käsittelevä väitöskirja ja sitä julkisesti puolustaa.

§ 2.

Sellaisen väitöskirjan arvostelee Lääketieteellinen tiedekunta, apujäseninään hammaslääketieteen varsinaiset opettajat. Tähän arvosteluun, samoin kuin odontologian tohtorinarvon diploomin antamiseen nähden, noudatetaan niitä määräyksiä mitkä aikaisemmin on säädetty väitöskokeista ja promotioneista Suomen Aleksanterin-Yliopistossa.

Väliaik. v. t. Kansleri Edv. Hjelt.Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.