49/1917

Annettu Helsingissä, heinäkuun 18 päivänä 1917.

Suomen Senaatin päätös, koskeva tavarankuljetuksesta maitse käyvässä yhdysliikenteessä Suomen kanssa joulukuun 22 päivänä 1914 vahvistetun sopimuksen 10 §:n liitteeseen otettua, Venäjän rautateiden Yleisen Ohjesäännön 40 artiklaa.

Suomen Senaatille kuuluvan vallan nojalla on Senaatti vahvistanut sellaisen selvennyksen joulukuun 22 päivänä 1914 tekemällään päätöksellä vahvistetun sopimuksen tavarankuljetuksesta maitse käyvässä yhdysliikenteessä Suomen kanssa 10 §:n liitteeseen otettuun, Venäjän rautateiden Yleisen Ohjesäännön 40 artiklaan, että sanotusta artiklasta, sikäli kuin sitä on sovellutettava mainitussa yhdysliikenteessä, kaksi ensimäistä lausetta on poistettava, joten mainittu kohta liitteessä tulee kuulumaan seuraavasti:

40. Myydystä matkatavarasta saatu määrä talletetaan, sen jälkeen kun siitä on luettu pois rautatielle tulevat maksut, korkoa kasvamaan johonkin valtakunnan luottolaitokseen. Jollei vuoden kuluessa viimeisestä ilmoituspäivästä lukien kukaan ole tehnyt oikeudenmukaista vaatimusta yllämainittuun määrään nähden, joutuu se asianomaisen rautatien eläketalli apukassan omaksi.

Helsingissä, heinäkuun 18 päivänä 1917.

Kulkulaitostoimituskunnan Päällikkö, Senaattori Väinö Voionmaa. Einar v. Bonsdorff.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.