43/1917

Annettu Helsingissä, 1 päivänä kesäkuuta 1917.

Suomen Senaatin päätös, koskeva määräyksiä korvausvaatimusten tekemisestä sellaisen matka- ja muun tavaran vahingoittumisesta, hukkaantumisesta tai viivästyneestä kuljetuksesta, jota paikallisliikenteessä kuljetetaan velaksi sotilaslaitoksen laskuun.

Suomen Senaatille kuuluvan vallan nojalla on Senaatti katsonut hyväksi vahvistaa seuraavat määräykset korvausvaatimusten tekemisestä matka- ja muun tavaran vahingoittumisesta, hukkaantumisesta tai viivästyneestä kuljetuksesta, jota paikallisliikenteessä kuljetetaan velaksi sotilaslaitoksen laskuun:

»Korvausvaatimus sellaisesta matka- tai muusta tavarasta, joka rautatien hallussa ollen on vahingoittunut tai hukkaantunut tahi jonka kuljetus on viivästynyt, on Rautatiehallitukselle tehtävä yhden vuoden kuluessa siitä lukien, jolloin lähetys saapui tai jolloin sen olisi pitänyt saapua määräasemalle. Korvausvaatimusta tehtäessä on samalla esitettävä lasku tai muu asiakirja, joka osoittaa kysymyksessäolevan tavaran todellisen arvon, jos se voidaan määrätä, sekä jäljennökset rahtikirjasta tai sotilaspiletistä ja toimituskirjasta. Valkeasaaren—Pietarin rataosan asemilla on anomukseen vielä liitettävä pöytäkirja.

Jollei Rautatiehallitus suorita vaadittua korvausta tai jostakin syystä ei anna vastausta anomukseen kolmen kuukauden kuluessa siitä kuin se on sinne annettu, on sotilaslaitoksella oikeus toistaiseksi pidättää vastaava määrä Suomen Valtionrautateille tulevista maksuista.

Ylläolevia määräyksiä ei sovelluteta kuljetuksiin, joista maksu suoritetaan lähtöasemalla.»

Helsingissä, 1 päivänä kesäkuuta 1917.

Kulkulaitostoimituskunnan Päällikkö, Senaattori Väinö Voionmaa. H. Koroleff.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.