31/1917

Annettu Pietarissa 16/29 päivänä toukokuuta 1917.

Asetus Suomen Suuriruhtinaanmaalle 22 päivänä heinäkuuta 1902 annetun K. Kalastussäännön 10 §:n muuttamisesta toisin kuuluvaksi.

Täten säädetään, että Suomen Suuriruhtinaanmaalle 23 päivänä heinäkuuta 1902 annetun K. Kalastussäännön 10 § on oleva näin kuuluva:

10 §.

Jäitten lähdön aikana ja sen jälkeen heinäkuun 1 päivään asti olkoon kaikki kalastus muilla liikkuvilla rihmapyydyksillä kuin haavilla kielletty, paitsi sellaisissa nuotta apajoissa, joissa vanhastaan on pyydetty yksinomaan silakoita eli haileja tahi jotka laillisesti on merkitty lohen- tahi siianpyyntiä varten.

Nyt mainittua rauhoitusaikaa saatetaan muutamille osille maata tai määrätyille vesistöille pidentää korkeintaan neljätoista päivää.

Muikkuja saa kuitenkin pyytää kohonuotalla kesäkuun 15 päivän jälkeen selällä ja avorannalla sellaisessa vedessä, jossa ei ole pohjakasveja; ja on pyynti ajoverkoilla meressä aina luvallinen.

Järvessä olkoon niinikään lupa pyytää kuoreita nuotalla kymmenen päivän aikana jäiden lähdöstä lukien sellaisilla paikoilla, joissa tätä kalastusta on vanhastaan harjoitettu.

Ministeri Valtiosihteeri Carl Enckell.Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.