30/1917

Annettu Helsingissä 15 päivänä toukokuuta 1917.

Suomen Senaatin päätös erään maa-alueen siirtämisestä Porin maalaiskunnasta Porin kaupunkiin.

Suomen Senaatille kuuluvan vallan nojalla on Senaatti määrännyt, että se 103.06 hehtaarin suuruinen Kuninkaanhaka- niminen maa-alue, jonka Porin kaupunki oli Senaatin 26 päivänä toukokuuta 1908 tekemän päätöksen nojalla valtiolta lunastanut, on kirkollisessa, hallinnollisessa, kameraalisessa ja oikeudellisessa suhteessa siirrettävä Porin maalaiskunnasta Porin kaupunkiin.

Edellämainitun maa-alueen siirto on sanotuissa suhteissa astuva voimaan 1 päivänä tammikuuta 1918; ja tulee Porin kaupungin sitoumuksensa mukaisesti vastata siitä vahingosta, minkä Porin maaseurakunnan nykyiset kirkolliset palkannauttijat, tai heidän oikeudenomistajansa sekä eräissä tapauksissa kirkollisvirkakunnan leskien- ja orpoinkassa ehkä voivat kärsiä kysymyksessä olevasta siirrosta.

Oikeustoimituskunnan Päällikkö, Senaattori Antti Tulenheimo.

T. Langolain.Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.