Suomen Senaatin päätös 13 päivältä huhtikuuta 1917, koskeva „poste-restante" ja »edelleen toimitettavaksi" osoitettuja postilähetyksiä.
- Säädöksen tyyppi
- Päätös
- Antopäivä
- Ajantasaistettu säädös
- 24-000/1917
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Suomen Senaatille kuuluvan vallan nojalla on Senaatti määrännyt nykyisen sodan ajaksi Suomessa noudatettaviksi seuraavat säännöt kaikenlaisten »poste-restante» ja »edelleen toimitettavaksi» merkittyjen postilähetysten postiin jättämisestä ja vastaanottamisesta sekä postista ulosantamisesta.
1. Kielletään postiin jättämästä ja vastaanottamasta sekä postista ulosantamasta mitään postilähetyksiä, jotka on varustettu »poste-restante» osoitteella, paitsi sellaisia lähetyksiä, joitten osoitteessa on mainittu vastaanottajan ristimä- ja sukunimi.
2. Kielletään postiin jättämästä ja vastaanottamasta sekä postista ulosantamasta mitään postilähetyksiä, jotka on osoitettu »edelleen toimitettavaksi » (»varten», »annettavaksi» j. n. e.), jos se henkilö, jolle lähetys varsinaisena vastaanottajana on jätettävä, on lähetyksen osoitteeseen merkitty tekaistulla nimellä, kirjaimilla, numeroilla taikka jollakin muulla sovitulla tavalla (esim. »Liikemies», »Ruplan N:o 000 esittäjälle» j. n. e.).
3. Kaikenlaatuisia »poste-restante» postilähetyksiä, jotka on osoitettu vastaanottajan täydelliselle nimelle (ristimä- ja sukunimi), annetaan ulos ainoastaan siinä tapauksessa, että esitetään ololippu tai muu virallinen henkilötodistus.
4. Minkäänlaisia »poste-restante» postilähetyksiä, joihin on merkitty osoite tekaistulla tai sovitulla nimellä, kirjaimilla, numeroilla tai muilla merkeillä, kuin myöskin tämän päätöksen 2 kohdassa mainittuja lähetyksiä ei toimiteta määräpaikkaan vaan ovat ne hävitettävät.
Helsingissä, 13 päivänä huhtikuuta 1917.
Kulkulaitostoimituskunnan Päällikkö, Senaattori Väinö Voionmaa. G. E. F. Albrecht.