24/1917

Suomen Senaatin päätös 13 päivältä huhtikuuta 1917, koskeva „poste-restante" ja »edelleen toimitettavaksi" osoitettuja postilähetyksiä.

Suomen Senaatille kuuluvan vallan nojalla on Senaatti määrännyt nykyisen sodan ajaksi Suomessa noudatettaviksi seuraavat säännöt kaikenlaisten »poste-restante» ja »edelleen toimitettavaksi» merkittyjen postilähetysten postiin jättämisestä ja vastaanottamisesta sekä postista ulosantamisesta.

1. Kielletään postiin jättämästä ja vastaanottamasta sekä postista ulosantamasta mitään postilähetyksiä, jotka on varustettu »poste-restante» osoitteella, paitsi sellaisia lähetyksiä, joitten osoitteessa on mainittu vastaanottajan ristimä- ja sukunimi.

2. Kielletään postiin jättämästä ja vastaanottamasta sekä postista ulosantamasta mitään postilähetyksiä, jotka on osoitettu »edelleen toimitettavaksi » (»varten», »annettavaksi» j. n. e.), jos se henkilö, jolle lähetys varsinaisena vastaanottajana on jätettävä, on lähetyksen osoitteeseen merkitty tekaistulla nimellä, kirjaimilla, numeroilla taikka jollakin muulla sovitulla tavalla (esim. »Liikemies», »Ruplan N:o 000 esittäjälle» j. n. e.).

3. Kaikenlaatuisia »poste-restante» postilähetyksiä, jotka on osoitettu vastaanottajan täydelliselle nimelle (ristimä- ja sukunimi), annetaan ulos ainoastaan siinä tapauksessa, että esitetään ololippu tai muu virallinen henkilötodistus.

4. Minkäänlaisia »poste-restante» postilähetyksiä, joihin on merkitty osoite tekaistulla tai sovitulla nimellä, kirjaimilla, numeroilla tai muilla merkeillä, kuin myöskin tämän päätöksen 2 kohdassa mainittuja lähetyksiä ei toimiteta määräpaikkaan vaan ovat ne hävitettävät.

Helsingissä, 13 päivänä huhtikuuta 1917.

Kulkulaitostoimituskunnan Päällikkö, Senaattori Väinö Voionmaa. G. E. F. Albrecht.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.