11/1917

Keisarillisen Suomen Senaatin päätös maaliskuun 1 p:ltä 1917 tulitikkukaupan järjestämisestä Suomessa.

Keisarillinen Suomen Senaatti on, sille Armossa suodun vallan nojalla, päättänyt vahvistaa seuraavat säännöt tulitikkukaupan järjestämiseksi Suomessa.

1 §.

Tulitikkuja myydään vähittäiskaupassa rasioittain ja punteissa, jotka sisältävät 10 rasiaa, jolloin yleisenä sääntönä on, ettei kenellekään saa myydä: kaupungeissa yhtä punttia enempää eikä maaseudulla enempää kuin kolme punttia.

2 §.

Henkilöille, jotka esittävät poliisiviranomaisten todistuksen siitä, että he hoitavat maatilaa taikka ovat sellaisen liikkeen johtajina, joissa työskentelee vähintäin 50 palvelijaa tai työntekijää, on yksityiskauppiailla oikeus myydä korkeintaan sata punttia.

3 §.

Yksityiskauppias, joka rikkoo ylläolevissa pykälissä säädettyjä määräyksiä vastaan, taikka joka tulitikkuja myydessään ylittää vahvistettuja rajahintoja, menettää, säädetyn edesvastuun lisäksi, oikeuden saada tulitikkuja sekä suoraan tehtaasta että tukkukauppiailta.

Helsingissä, maaliskuun 1 p:nä 1917.

Kauppa- ja Teollisuustoimituskunnan v. t. Päällikkö, Senaattori, Kenraalimajuri P. Kraatz. Väinö Kahilainen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.