10/1917

Keisarillisen Suomen Senaatin päätös helmikuun 22 p:ltä 1917 karjanomistajain osuuskunnille annetusta tehtävästä ostaa raakoja vuotia.

Keisarilliselle Suomen Senaatille Armossa suodun vallan nojalla on Keisarillinen Senaatti päättänyt vahvistaa seuraavat säännöt karjanomistajain osuuskunnille annetusta tehtävästä ostaa raakoja vuotia.

1 §.

Ostaessaan ruhottain lihaa tulee osuuskuntain asiamiesten joka kerta kehoittaa karjanomistajaa luovuttamaan samalla teurastetun eläimen vuota sekä, jos hän kieltäytyy vuotaa luovuttamasta rajahinnasta, merkitä karjanomistajan nimen sekä syyn kieltoon erityiseen luetteloon, joka on lähetettävä Suomen Nahkateollisuuden Keskuskomitealle.

2 §.

Kaikki osuuskuntain ostamat vuodat sekä kaikki ne vuodat, jotka saadaan osuuskuntain elävänä ostaman karjan teurastuksesta, ovat luovutettavat nahkatehtaille Suomen Nahkateollisuuden Keskuskomitean osotusten mukaan.

3 §.

Suomen Nahkateollisuuden Keskuskomitean tulee toimituttaa tutkimuksen kaikista niistä vuodista, jotka karjanomistajat ovat itselleen jättäneet sekä niissä tapauksissa, jolloin osottautuu että karjanomistaja on myynyt vuodan toisiin käsiin tai hän on yhtä kuukautta pitemmän ajan ollut käyttämättä sitä omiin tarpeisiinsa, tehdä asiasta esitys Kuvernöörille syyllisen saattamiseksi rangaistukseen siitä, että hän keinottelutarkoituksessa on kieltäytynyt myymästä elintarpeita.

Helsingissä, helmikuun 22 p:nä 1917.

V. t. Kauppa- ja Teollisuustoimituskunnan Päällikkö Senaattori, Kenraalimajuri P. Kraatz. Väinö Kahilainen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.