5/1917

Keisarillisen Suomen Senaatin päätös helmikuun 8 päivältä 1917 savustetun kalan ja kalasäilykkeiden Suomesta viennin rajoittamisesta.

Keisarilliselle Suomen Senaatille Armossa annetun vallan nojalla on Keisarillinen Senaatti, muuttaen ja täydentäen elokuun 8 päivänä 1916 kalan maan lääneistä viennin rajoittamisesta antamaansa päätöstä, nähnyt hyväksi vahvistaa allamainitut määräykset savustetun kalan ja kalasäilykkeiden Suomesta viennin rajoittamisesta.

1 §.

Savustettua kalaa ja kalasäilykkeitä lähetettäessä rautateitse tai muuten maitse tai vesitse Suomen rajojen ulkopuolelle sekä Kämärän—Ollilan asemille vaaditaan valtion kalastusten tarkastajan lupakirja.

2 §.

Savustetun kalan ja kalasäilykkeiden maasta vientiin antaa kalastusten tarkastaja lupia ainoastaan siinä määrin, kuin jää jälelle paikallisen tarpeen tultua täydelleen tyydytetyksi.

3 §.

Tukkuostajat, jotka eivät saata hankkia suorastaan tehtaasta tai vientiliikkeen harjoittajilta sitä määrää savustettua kalaa tai kalasäilykkeitä, jonka he tarvitsevat omaksi tarpeekseen tai vähittäiskauppaa varten, tehkööt tilauksensa kalastusten tarkastajalta, jonka tulee täydelleen tyydyttää saamansa tilaukset jakamalla ne tasan vientiliikkeen harjoittajien kesken. Tukkukaupaksi luetaan savustetun kalan tai kalasäilykkeiden osto vähintäin 25 kilon erissä.

Helsingissä, helmikuun 8 päivänä 1917.

Maanviljelystoimituskunnan v. t. Päällikkö, Senaattori, Kenraalimajuri A. von Kothen. 0. J. Anttinen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.