4/1917

Keisarillisen Suomen Senaatin päätös 30 p:ltä tammikuuta 1917, laihan juuston valmistuksen ja myymisen ehdoista.

Keisarilliselle Suomen Senaatille Armossa annetun vallan nojalla on Keisarillinen Senaatti, täydennykseksi päätökseensä 26 p:ltä lokakuuta 1916 koskeva juuston valmistuksen ehtoja, päättänyt vahvistaa seuraavat määräykset laihan juuston valmistuksen ja myymisen ehdoista.

1 §.

Lupia valmistaa laihaa juustoa (4 :nen luokan, joka sittenkun vesi on poistettu sisältä vähemmän kuin 15 % rasvaa) voi Keisarillisen Suomen Senaatin Elintarve valiokunta myöntää meijereille siinä määrin kuin Elintarvevaliokunta vahvistaa.

2 §.

Laihat juustot, eivät saa olla painoltaan yli 25 kilogrammaa ja tulee ne varustaa selvillä merkeillä Senaatin päätöksen mukaan 18 p:ltä heinäkuuta 1916, koskeva juuston kauppaan laskemisen ehtoja.

3 §.

Laihan juuston kauppa maassa on vapaa eikä sitä oteta lukuun vientilupia annettaessa.

Helsingissä 30 päivänä tammikuuta 1917.

Maanviljelystoimituskunnan v. t. Päällikkö, Senaattori, Kenraalimajuri A. von Kothen. V. Ahla.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.