3/1917

Keisarillisen Suomen Senaatin päätös tammikuun 20 päivältä 1917, voin kuljetuksen ehdoista rautateillä.

Keisarillinen Suomen Senaatti on, sille Armossa annetun vallan nojalla, päättänyt vahvistaa seuraavat määräykset voin kuljetuksen ehdoista rautateillä.

1 §.

Voita otettaessa vastaan lähetettäväksi rautateitse Suomen rajojen ulkopuolelle tai Kämärän—Ollilan asemille, vaaditaan Valtion vointarkastuslaitoksen lupatodistus.

2 §.

Maan rajojen sisäpuolella, voidaan voita kuljettaa rautateillä jos lähetys tapahtuu:

1) Valtion vointarkastuslaitoksen määräyksen mukaan;

2) sellaisen vientiliikkeen toimesta, joka on sitoutunut myymään kaiken sille saapuvan voin vointarkastuslaitoksen määräysten mukaan, ja

3) osotettuna jollekulle edellä olevassa kohdassa mainituista vientiliikkeistä.

Voin vastaanotto lähetettäväksi rautateitse vastoin edelläolevia ehtoja on kielletty.

3 §.

Luettelo niistä vientiliikkeistä, jotka ovat sitoutuneet myymään kaiken heille saapuvan voin ainoastaan Valtion vointarkastuslaitoksen määräysten mukaan julkaistaan Keisarillisen Suomen Senaatin Elintarvevaliokunnan toimesta maan virallisissa lehdissä.

Helsingissä, tammikuun 20 p:nä 1917.

Maanviljelystoimituskunnan v. t. päällikkö, Senaattori, Kenraalimajuri A. von Kothen. Väinö Ahla.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.