2/1917

Keisarillisen Suomen Senaatin päätös tammikuun 20 päivältä 1917, koskeva sellaisten tavarain, joiden vienti Suomesta on kielletty, kuljetusta Keisarikuntaan rajoittuvalla alueella.

Keisarilliselle Suomen Senaatille Armossa annetun vallan nojalla on Keisarillinen Senaatti päättänyt vahvistaa seuraavat määräykset sellaisten tavarain, joiden vienti Suomesta on kielletty kuljetuksesta Keisarikuntaan rajoittuvalla alueella.

§ 1.

Sellaisia tavaroita, joiden vienti Suomesta Keisarikunnan muihin paikkakuntiin on kielletty, ei saa ilman erikoista lupaa kuljettaa maitse eikä vesitse niissä pitäjissä Viipurin ja Kuopion läänissä, jotka rajoittuvat Keisarikuntaan, Suomen lahteen tai Laatokkaan.

Tämä määräys ei koske paikallisia tuotteita, joita kuljetetaan toreille eikä myöskään tavaroita, joita paikalliset asukkaat kuljettavat omaa tarvetta varten erissä, jotka kuvernööri määrää kutakin tavaralajia varten.

§ 2.

Kuljetuslupatodistuksia antavat maksutta kaupunkien poliisipäälliköt, kruununnimismiehet ja tulliviranomaiset.

§ 3.

Lupatodistus on hankittava erikseen jokaista kuormaa tai alusta varten mutta jos niihin on lastattu useampia eriä tavaraa, osoitettuna eri vastaanottajille, jokaista tällaista tavaraerää varten.

§ 4.

Kuljetuslupatodistus on vaadittaessa heti näytettävä poliisi- ja tulliviranomaisille.

§ 5.

Kun tavara on saapunut määräpaikkaan annetaan se vastaanottajalle lupatodistukselle kirjoitettavaa kuittia vastaan. Seitsemän vuorokauden kuluessa siitä kun, tavara on luovutettu, on todistus jätettävä lähimmälle tulli virastolle tai poliisiviranomaiselle, joiden taas tulee heti lähettää ne sinne, mistä todistus on annettu.

§ 6.

Tavarat, jotka on lähetetty vastoin edelläolevia määräyksiä ja pidätetty raja-alueella, on myytävä Kuvernöörin määräyksen mukaan rajahinnasta ja syylliset saatettavat säädettyyn edesvastuuseen.

§ 7.

Tämä päätös astuu voimaan 1 p. helmikuuta 1917.

8 §.

Tämä päätös ei koske kulotusta rautateitse.

Helsingissä, tammikuun 20 p:nä 1917.

Maanviljelystoimituskunnan v. t. Päällikkö, Senaattori, Kenraalimajuri A. von Kothen. Eljas Kahra.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.