37/1896

31.10.1896

Ulosottoasetus

3 p:nä Joulukuuta 1895 annetun ulosottolain nojalla on annettu seuraavat määräykset:

- - - - - - - - - - - - - -

15 §

- - - - - - - - - - - - - -

Jos vuokra, hyyry tahi vero suoritetaan tavaroissa, pitää ulosottomiehen toimittaa ne myytäväksi sillä tavoin kuin ulosottolain 5 luvun 6 §:ssä säädetään; ja on toimitsija semmoisessa tapauksessa velvollinen hyvään aikaan sitä ennen ulöskantamansa tavarat ulosottomiehelle toimittamaan. Jos kuitenkin toimitsija katsoo velalliselle edullisemmaksi että jokin tavara, halpaan arvoonsa tahi muuhun laatuunsa nähden, myydään ilman huutokauppaa, niin myyköön sen kohdastaan.

- - - - - - - - - - - - - -

22 §

Kiinteän omaisuuden säästyneeseen tuloon, jonka arvo ulosottolain 5 luvun 28 §:n 2 momentin mukaan on otettava lukuun alinta hyväksyttävää tarjousta määrättäissä, älköön luettako kiinteistöstä ulosmittauksen jälkeen tulleita ja huutokauppatilaisuudessa vielä jäljellä olevia tuotteita, jotka saman luvun 39 §:n 2 momentin mukaan ovat myytävät heti, kun itse kiinteistö on myyty.

23 §

Jos ulosottolain 4 luvun 23 §:ssä ja 5 luvun 17 §:ssä mainituista asiakirjoista näkyy, että ulosmitattu kiinteistö on vastaava tulosta tahi muusta edusta, joka on jollekulle elinkaudeksi myönnetty vissillä raha- tahi tavaramäärällä kiinteistöstä suoritetavaksi, ja jos uloshaetulla saamisella on etuus semmoisen elinkoron oikeuden edellä, olkoon se, jonka toimitettava kiinteistön huutokauppa on, velvollinen hankkimaan selvitystä oikeudenomaajan iästä sekä, jos elinkorko on määrätty tavaroissa suoritettavaksi, arvioimaan ne rahassa voimassa olevan keskiverohinnan tahi muun kohtuullisen perusteen mukaan.

- - - - - - - - - - - - - -


Suomen Senaatti

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.