Seurattu SDK 766/2022 saakka.

29.4.1932/125

Asetus joka sisältää säännöksiä vangittuja henkilöitä koskevien rikosasioiden käsittelyn jouduttamiseksi alioikeudessa

Katso tekijänoikeudellinen huomautus käyttöehdoissa.

Oikeusministerin esittelystä säädetään seuraavaa:

1 §

Kun alioikeus on siirtänyt toiseen alioikeuteen vangittua henkilöä koskevan rikosasian, on siitä lähetettävä ilmoitus viimemainitulle oikeudelle neljän päivän kuluessa siirtämistä koskevan päätöksen julistamisesta.

2 §

Edellä 1 §:ssä mainitun ilmoituksen tulee sisältää tieto vangitun nimestä, ammatista ja asuinpaikasta sekä syntymäajasta ja -paikasta, niin myös siitä, mistä sen alioikeuden tutkittavasta rikoksesta, johon asia on siirretty, häntä epäillään, ja mihin vankilaan hänet on passitettu.

3 §

Alioikeuden päytäkirja ja päätös sekä muut asiakirjat on 1 §:ssä mainitussa tapauksessa toiselle alioikeudelle lähetettävä kahdenkymmenen päivän kuluessa siirtämistä koskevan päätöksen julistamisesta.

4 §

Tämä asetus, jolla muutetaan 6 päivänä elokuuta 1861 työ- ja toimitustavan keventämisestä erinäisissä Suomenmaan oikeuksissa annetun asetuksen 3 kohta, tulee voimaan 1 päivänä kesäkuuta 1932.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.