Finlex - Etusivulle
Suomen säädöskokoelma

318/1987

Suomen säädöskokoelma

Suomen säädöskokoelmassa julkaistut säädökset sekä tekstimuodossa että painoasuisena pdf-tiedostona

Eduskunnan päätös eduskunnan työjärjestyksen muuttamisesta

Säädöksen tyyppi
Päätös
Ajantasaistettu säädös
318/1987

Alkuperäisen säädöksen teksti

Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti

muutetaan 19 päivänä joulukuuta 1927 hyväksytyn eduskunnan työjärjestyksen 6-8§ ja 9§:n 2 momentti, sellaisina kuin niistä ovat 7§ 18 päivänä helmikuuta 1983 tehdyssä eduskunnan päätöksessä, 8§ muutettuna eduskunnan 3 päivänä tammikuuta 1986 ja 21 päivänä tammikuuta 1987 tekemillä päätöksillä ja 9§:n 2 momentti 5 päivänä joulukuuta 1974 tehdyssä eduskunnan päätöksessä, sekä

lisätään 9§:ään, sellaisena kuin se on muutettuna eduskunnan 25 päivänä maaliskuuta 1966 ja 5 päivänä joulukuuta 1974 tekemillä päätöksillä, uusi 1 momentti, jolloin nykyinen 1 momentti ja muutettu 2 momentti siirtyvät 2 ja 3 momentiksi, seuraavasti:

6 §

Kansliatoimikunnan puheenjohtajana toimii puhemies tai hänen estyneenä ollessaan ensimmäinen tai toinen varapuhemies.

Kansliatoimikunta on päätösvaltainen viiden jäsenen ollessa saapuvilla. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni. Kansliatoimikunta voi kuitenkin ratkaista asian neljänkin jäsenen saapuvilla ollessa, jos he ovat päätöksestä yksimieliset.

Kansliatoimikunnassa ovat esittelijöinä eduskunnan pääsihteeri ja hallintojohtaja sekä muut kansliatoimikunnan esittelijöikseen määräämät eduskunnan kanslian virkamiehet.

7 §

Kansliatoimikunnan tehtävänä on sen lisäksi, mitä sen tehtävistä on erikseen säädetty:

1)

johtaa, valvoa ja kehittää eduskunnan hallintoa ja taloudenhoitoa sekä käsitellä niitä koskevia suunnitelmia ja kehittämisehdotuksia;

2)

päättää eduskunnalle tehtävistä eduskunnan hallintoa ja taloudenhoitoa koskevista ehdotuksista;

3)

päättää pääsihteerin virkaa lukuun ottamatta eduskunnan kanslian virkojen ja toimien vakinaisesta ja väliaikaisesta täyttämisestä sekä viranhaltijan vapauttamisesta ja irtisanomisesta;

4)

päättää kanslian viran- ja toimenhaltijoiden virkavapaudesta sekä viranhoidosta sinä aikana, jollei siitä eduskunnan kanslian ohjesäännössä toisin säädetä;

5)

ratkaista eduskunnan hallintoa ja taloudenhoitoa koskevat muut asiat, joita ei ole annettu eduskunnan puhemiehen tai eduskunnan kanslian virkamiehen ratkaistaviksi;

6)

tehdä ehdotus edustajaryhmien keskinäisestä istumajärjestyksestä täysistuntosalissa; sekä

7)

huolehtia 18 ja 40§:ssä tarkoitetusta yksityisen tulkkauksen järjestämisestä.

Jollei kansliatoimikunnalle kuuluvaa asiaa sen kiireellisyyden vuoksi ehditä esitellä kansliatoimikunnalle, ratkaisee asian väliaikaisesti puhemies kansliatoimikunnan esittelijänä toimivan virkamiehen esittelystä. Väliaikaisesti ratkaistu asia on esiteltävä kansliatoimikunnan päätettäväksi niin pian kuin mahdollista.

8 §

Eduskunnan kansliassa on seuraavat virat:

eduskunnan pääsihteeri

eduskunnan apulaispääsihteeri

hallintojohtaja

vanhempi eduskuntasihteeri

eduskuntasihteeri

toimistopäälliköitä

valiokuntasihteereitä

atk-päällikkö

kansainvälisten asiain sihteeri

apulaistoimistopäälliköitä

tiedotussihteereitä

turvallisuuspäällikkö

apulaiseduskuntasihteeri

apulaissihteereitä ja

kielenkääntäjiä.

Lisäksi eduskunnan kansliassa ovat toimen haltijoina yksityistulkki, milloin kansliatoimikunta on päättänyt sellaisen asettaa, puhemiehen sihteeri ja kirjaaja, suomen ja ruotsin kielen pikakirjoittajia, painatussihteereitä, offsetpainajia, tutkijoita, jaostopäälliköitä, työterveyshoitaja, puhelinkeskuksen hoitajia, kiinteistönhoitopäällikkö, käyttöpäällikkö, konemestari, siivoustyönjohtaja, siivoustyönohjaaja, laitosmiehiä, huoltomiehiä, apulaiskamreereita ja kirjanpitäjiä. Eduskunnan kansliassa voi olla myös osastosihteereitä, toimistosihteereitä, toimistovirkailijoita, konekirjoittajia, ylivirastomestari, apulaisylivirastomestareita, virastomestareita, kanslia-, valiokunta- ja virastoavustajia, autonkuljettajia, vartijoita, vahtimestareita, apulaisvahtimestareita ja siivoojia sekä ylimääräisiä ja tilapäisiä toimen haltijoita.

9 §

Eduskunnan sihteerinä toimii eduskunnan pääsihteeri.


Jos pääsihteerin virka on avoinna tai viran haltija on estynyt hoitamasta tehtäväänsä, eduskunnan apulaispääsihteeri hoitaa pääsihteerin virkaa. Jos apulaispääsihteerinkin virka on avoinna tai viran haltija on estynyt hoitamasta tehtäväänsä, ikäpuhemies tai puhemies kutsuu vanhemman eduskuntasihteerin tai muun sopivaksi katsomansa henkilön hoitamaan pääsihteerin tehtäviä, kunnes virka on täytetty tai este on lakannut.


Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä huhtikuuta 1987.

Tämän päätöksen tullessa voimaan muuttuu apulaispääsihteerin virka eduskunnan apulaispääsihteerin viraksi, vanhemman sihteerin virka vanhemman eduskuntasihteerin viraksi, nuoremman sihteerin virka eduskuntasihteerin viraksi ja keskuskanslian apulaissihteerin viroista aikaisemmin perustettu apulaiseduskuntasihteerin viraksi.

Nykyisen nimisen viran haltija siirtyy nimeltään muutetun viran haltijaksi.

Helsingissä 13 päivänä helmikuuta 1987

Eduskunnan puolestaErkki Pystynen puhemiesMatti Louekoski varapuhemiesMikko Pesälä varapuhemies

Sivun alkuun