20.05.2013

Tiedoksianto - Hallinto-oikeus

Hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi antaminen

Hallinto-oikeus katsoi kaupungin opetusviraston tekemästä erityisopetuspäätöksestä tehtyyn valitukseen antamassaan päätöksessä, ettei opetusviraston päätöstä ollut perusteltu lain edellyttämällä tavalla. Opetusviraston päätöstä ei kuitenkaan kumottu, koska riittävät perustelut oli esitetty valitusprosessin aikana. Hallinto-oikeus ei lähettänyt päätöstään tiedoksi opetusvirastolle.

Perustuslain hallinnon asiakkaille takaama oikeusturva edellyttää hallintopäätösten oikeellisuutta. Hallinto-oikeuden eräs tehtävä hallinnon oikeusturvajärjestelmän osana on alaisensa hallinnon ohjaaminen oikeaan lain noudattamiseen. Tämän edellyttää, että päätöksen ensi asteessa tehnyt viranomainen saa tiedon hallinto-oikeuden päätöksestä. Koska päätösjäljennöksen lähettämättä jääminen johtui selvityksen mukaan erehdyksestä, ylituomarin huomiota kiinnitettiin hallinto-oikeuden velvollisuuteen turvata perustuslaissa säädetty oikeusturva alaistaan hallintoa ohjaamalla. Ylituomarin huomiota kiinnitettiin myös asian pitkään käsittelyaikaan hallinto-oikeudessa.

Perustuslaki 21 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.