24/2018

Annettu: Helsingissä 28 päivänä maaliskuuta 2018

Valtioneuvoston asetus Euroopan yhteisen ilmailualueen perustamisesta tehdystä monenvälisestä sopimuksesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään Euroopan yhteisen ilmailualueen perustamisesta tehdyn monenvälisen sopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annetun lain (38/2008) nojalla:

1 §

Euroopan yhteisen ilmailualueen perustamisesta Euroopan yhteisön ja sen jäsenvaltioiden, sekä Albanian tasavallan, Bosnia ja Hertsegovinan, Bulgarian tasavallan, entisen Jugoslavian tasavallan Makedonian, Islannin tasavallan, Kroatian tasavallan, Montenegron tasavallan, Norjan kuningaskunnan, Romanian, Serbian tasavallan ja Yhdistyneiden Kansakuntien väliaikaisen Kosovon siviilioperaation välillä Luxemburgissa 9 päivänä kesäkuuta 2006 tehty sopimus on voimassa 1 päivästä joulukuuta 2017 niin kuin siitä on sovittu.

Eduskunta on hyväksynyt sopimuksen 4 päivänä joulukuuta 2007 ja tasavallan presidentti 18 päivänä tammikuuta 2008. Hyväksymiskirja on talletettu Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristön huostaan 8 päivänä helmikuuta 2008.

2 §

Sopimuksen muut kuin lainsäädännön alaan kuuluvat määräykset ovat asetuksena voimassa.

3 §

Euroopan yhteisen ilmailualueen perustamista koskevan monenvälisen sopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annettu laki (38/2008), tulee voimaan 4 päivänä huhtikuuta 2018.

4 §

Tällä asetuksella kumotaan Euroopan yhteisen ilmailualueen perustamista koskevan monenvälisen sopimuksen ja sopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annetun lain väliaikaisesta soveltamisesta annettu valtioneuvoston asetus (268/2013).

5 §

Tämä asetus tulee voimaan 4 päivänä huhtikuuta 2018.

Helsingissä 28 päivänä maaliskuuta 2018

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.