VL:2017-70

Työsopimus - Liikkeen luovutus

Kaupungin ja X Oy:n välillä oli vuonna 2003 tehty sopimus kotihoitopalveluiden tuottamisesta kaupungin omistamassa palvelutalokiinteistössä. X Oy oli tarjonnut palvelutalossa tehostettua palveluasumista ja siihen liittyvää ruokahuoltoa. A, B ja C työskentelivät palvelutalossa X Oy:n palveluksessa tehostetun palveluasumisen tehtävissä.  

Kaupunki ja X Oy olivat vuonna 2011 muuttaneet sopimusta siten, että X Oy:n vastuulla oli tehostettu palveluasuminen ja muut palvelut tuotti kaupunki itse. Kaupungin ja X Oy:n välinen sopimus oli päättynyt 31.12.2011 ja kaupunki oli 1.1.2012 alkaen huolehtinut myös tehostetun palveluasumisen järjestämisestä palvelutalossa. A:n, B:n ja C:n työsopimukset olivat päättyneet 31.12.2011. Kysymys siitä, oliko asiassa kyse liikkeen luovutuksesta ja oliko kaupunki velvollinen suorittamaan A:lle, B:lle ja C:lle korvausta työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.