183/2018

Helsingissä 22 päivänä maaliskuuta 2018

Valtioneuvoston asetus kumppanuudesta ja yhteistyöstä Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Filippiinien tasavallan välillä tehdystä puitesopimuksesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään kumppanuudesta ja yhteistyöstä Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Filippiinien tasavallan välillä tehdyn puitesopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annetun lain (94/2015) nojalla:

1 §

Kumppanuudesta ja yhteistyöstä Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Filippiinien tasavallan välillä Phnom Penhissä 11 päivänä heinäkuuta 2012 tehty puitesopimus on voimassa 1 päivästä maaliskuuta 2018 niin kuin siitä on sovittu.

Eduskunta on hyväksynyt sopimuksen 21 päivänä tammikuuta 2015 ja tasavallan presidentti 6 päivänä helmikuuta 2015. Hyväksymisestä on ilmoitettu Euroopan unionin neuvoston sihteeristölle 4 päivänä toukokuuta 2015.

2 §

Sopimuksen muut kuin lainsäädännön alaan kuuluvat määräykset ovat asetuksena voimassa.

3 §

Kumppanuudesta ja yhteistyöstä Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Filippiinien tasavallan välillä tehdyn puitesopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annettu laki (94/2015) tulee voimaan 27 päivänä maaliskuuta 2018.

Ahvenanmaan maakuntapäivät on hyväksynyt lain voimaantulon maakunnassa.

4 §

Tämä asetus tulee voimaan 27 päivänä maaliskuuta 2018.

(Sopimusteksti on julkaistu Suomen säädöskokoelman sopimussarjan n:ossa 20/2018)

Helsingissä 22 päivänä maaliskuuta 2018

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri
Anne-Mari Virolainen

Lähetystöneuvos
Sami Leino

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.