Finlex - Etusivulle
Suomen säädöskokoelma

252/1999

Suomen säädöskokoelma

Suomen säädöskokoelmassa julkaistut säädökset sekä tekstimuodossa että painoasuisena pdf-tiedostona

Asetus vaarallisten tai merta pilaavien aineiden aluskuljetuksiin liittyvistä ilmoitusvelvollisuuksista annetun asetuksen muuttamisesta

Säädöksen tyyppi
Asetus
Antopäivä
Alkuperäinen julkaisu
Vihko 28/1999 (Julkaistu 11.3.1999)

Alkuperäisen säädöksen teksti

Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.

Liikenneministerin esittelystä

muutetaan vaarallisten tai merta pilaavien aineiden aluskuljetuksiin liittyvistä ilmoitusvelvollisuuksista 30 päivänä syyskuuta 1994 annetun asetuksen ( 869/1994 ) 2 §:n 3 kohta, 4 §, 5 §:n 2 momentti ja 6 § sekä

lisätään 2 §:ään, sellaisena kuin se on osaksi asetuksissa 76/1997 ja 34/1998, uusi 6 a kohta seuraavasti:

2 §Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:


3)

vaarallisella aineella IMDG-koodin, mukaan lukien INF-koodissa tarkoitetut radioaktiiviset aineet, sekä IBC-koodin 17 luvun ja IGC-koodin 19 luvun mukaisesti luokiteltuja aineita;


6 a)

INF-koodilla säteilytetyn ydinpolttoaineen, plutoniumin ja erittäin radioaktiivisten jätteiden turvallisesta kuljettamisesta kuljetussäiliöissä aluksilla koskevaa IMO:n säännöstöä, sellaisena kuin se on voimassa 1 päivänä tammikuuta 1998;


4 §Aluksesta tehtävät ilmoitukset

Aluksen, joka lähtee Suomen satamasta lastinaan vaarallisia tai merta pilaavia aineita, on tehtävä ennen lähtöään ilmoitus merenkulkulaitokselle merenkulkulaitoksen tarkemmin määräämällä tavalla.

Aluksen, joka ensimmäisenä määräsatamanaan tai ankkuripaikkanaan saapuu Suomen satamaan tai ankkuripaikalle Euroopan talousalueen ulkopuolisesta satamasta lastinaan vaarallisia tai merta pilaavia aineita, on päästäkseen satamaan tai ankkuripaikalle tehtävä lastaussatamasta lähtiessään ilmoitus merenkulkulaitokselle merenkulkulaitoksen tarkemmin määräämällä tavalla. Jos määräsatama tai ankkuripaikka selviää vasta matkan aikana, ilmoitus on tehtävä viimeistään silloin, kun määräsatama tai ankkuripaikka on selvillä.

Edellä 1 ja 2 momentissa mainituissa ilmoituksissa, joiden tekeminen on aluksen liikenteenharjoittajan velvollisuutena, on oltava tiedot aluksen nimestä, tunnuskirjaimista ja tarvittaessa IMO-tunnistenumerosta, kansallisuudesta, pituudesta, syväyksestä, määräsatamasta ja saapumisajasta sinne, arvioidusta lähtöajasta, suunnitellusta reitistä sekä 3 §:n 1 momentissa mainitut tiedot alukseen lastatuista vaarallisista tai merta pilaavista aineista ja tarvittaessa aluksen luokasta sellaisena kuin se on määritelty INFkoodissa sekä tiedot vaarallisten tai merta pilaavien aineiden määristä ja sijoituksesta alukseen sekä tiedot kuljetussäiliöiden tai rahtikonttien tunnistamismerkinnöistä ja vakuutus siitä, että aluksella on lastia ja sen sijoitusta koskevat yksilöidyt tiedot. Lisäksi ilmoitukseen tulee sisältyä tieto aluksella olevan laivaväen lukumäärästä.

5 §Päällikön ilmoitusvelvollisuus


Ilmoituksessa on oltava 4 §:n 3 momentissa mainitut tiedot, ja siinä on oltava selvitys tapahtuman laadusta. Merenkulkulaitos antaa tarkemmat määräykset ilmoitusvelvollisuudesta.

6 §Tarkastuslomake

Aluksen päällikön on täytettävä merenkulkulaitoksen vahvistama tarkastuslomake ja annettava se tiedoksi luotsille ja asianomaisen merenkuluntarkastustoimiston toimistopäällikölle, merenkulunylitarkastajalle tai merenkuluntarkastajalle, jos tämä sitä pyytää.


Tämä asetus tulee voimaan 15 päivänä maaliskuuta 1999.

Neuvoston direktiivi 98/55/EY; EYVL N:o L 215, 1.8.1998, s. 65

Helsingissä 5 päivänä maaliskuuta 1999

Tasavallan Presidentti MARTTI AHTISAARILiikenneministeri Kimmo Sasi

Sivun alkuun