130/1990

Annettu Helsingissä 9 päivänä helmikuuta 1990

Asetus lihavalmisteasetuksen 24 ja 28 §:n muuttamisesta

Kauppa- ja teollisuusministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä muutetaan 28 päivänä lokakuuta 1988 annetun lihavalmisteasetuksen (902/88) 24 ja 28§ näin kuuluviksi:

24 §

A- ja B-luokan makkaroiden lihapitoisuuksien tulee olla vähintään seuraavat:

A-luokka B-luokka
1)kestomakkara 95 % 95 %
2)leikkelemakkara 65 % 50 %
3)ruokamakkara 60 % 45 %
4)raakamakkara 60% 50%
28 §

Lihan, elimien ja lihaan rinnastettavien ruhonosien lisäksi saa kestomakkaroihin ja leikkelemakkaroihin käyttää muita valmistusaineita, laskettuna painoprosentteina valmiista elintarvikkeesta, seuraavasti:

+   Käyttö vapaa.
-   Ei saa käyttää.
*)  Kestomakkaraan vain sipulia, tomaattia, paprikaa ja juustoa.
**) Mausteenomaisesti sekä makkaran ulkonäköön, mutta ei sidonta-aineena makkaramassan rakenteeseen vaikuttavasti.

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä maaliskuuta 1990.

Helsingissä 9 päivänä helmikuuta 1990

Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto

Ministeri
Pertti Salolainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.