130/1990
Dokumentin versiot
Annettu Helsingissä 9 päivänä helmikuuta 1990
Asetus lihavalmisteasetuksen 24 ja 28 §:n muuttamisesta
Kauppa- ja teollisuusministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä muutetaan 28 päivänä lokakuuta 1988 annetun lihavalmisteasetuksen (902/88) 24 ja 28§ näin kuuluviksi:
24 §
A- ja B-luokan makkaroiden lihapitoisuuksien tulee olla vähintään seuraavat:
A-luokka | B-luokka | |
1)kestomakkara | 95 % | 95 % |
2)leikkelemakkara | 65 % | 50 % |
3)ruokamakkara | 60 % | 45 % |
4)raakamakkara | 60% | 50% |
28 §
Lihan, elimien ja lihaan rinnastettavien ruhonosien lisäksi saa kestomakkaroihin ja leikkelemakkaroihin käyttää muita valmistusaineita, laskettuna painoprosentteina valmiista elintarvikkeesta, seuraavasti:
+ Käyttö vapaa.
- Ei saa käyttää.
*) Kestomakkaraan vain sipulia, tomaattia, paprikaa ja juustoa.
**) Mausteenomaisesti sekä makkaran ulkonäköön, mutta ei sidonta-aineena makkaramassan rakenteeseen vaikuttavasti.
Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä maaliskuuta 1990.
Helsingissä 9 päivänä helmikuuta 1990
Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto
Ministeri
Pertti Salolainen