69/1990

Annettu Helsingissä 26 päivänä tammikuuta 1990

Asetus valtion maitovalmisteiden tarkastuslaitoksen suoritteista perittävistä maksuista annetun asetuksen 2§:n muuttamisesta

Maa- ja metsätalousministerin esittelystä muutetaan valtion maitovalmisteiden tarkastuslaitoksen suoritteista perittävistä maksuista 28 päivänä kesäkuuta 1985 annetun asetuksen (513/85) 2§:n 1 momentti, sellaisena kuin se on 31 päivänä joulukuuta 1987 annetussa asetuksessa (1328/87), näin kuuluvaksi:

2 §

Näytteiden tarkastuksiin ja tutkimuksiin sisältyviin eri toimenpiteisiin sovelletaan seuraavia hintoja:

Juusto

mk/näyte
Laadunarvostelu:
sarjana 26,00
yksittäisnäyte 34,00
pH-luku 52,00
Suolapitoisuus 57,00
Rasvapitoisuus (NMR) 30,00
Rasvapitoisuus (IDF) 146,00
Kuiva-ainepitoisuus 19,00
Kuiva-ainepitoisuus (IDF) 41,00
Tuhkapitoisuus 87,00
Mikrobiologiset tutkimukset:
Tuorejuustot sarjana 348,00
vieraat mikrobit
koliryhmän bakteerit
enterokokit
Escherichia coli
Staphylococcus aureus
salmonellat
hiivat ja homeet
Bacillus cereus
jos lisäksi Listeria monocytogenes, peritään 397,00
Maitorahka sarjana 135,00
koliryhmän bakteerit
hiivat ja homeet
vieraat mikrobit
jos lisäksi Listeria monocytogenes, peritään 184,00
Kypsytetyt juustot sarjana 198,00
koliryhmän bakteerit
Escherichia coli
Staphylococcus aureus
salmonellat
jos lisäksi Listeria monocytogenes, peritään 247,00
Sulatejuustot sarjana 208,00
pesäkemäärä
koliryhmän bakteerit
hiivat ja homeet
termofiilit
sulfiittia pelkistävät klostridit
Yksi mikrobiryhmä 62,00

Jäätelö

Laadunarvostelu 28,50
Tilavuuspaino 212,00
Rasvapitoisuus (R-G) 146,00
Kuiva-ainepitoisuus 44,50
Mikrobiologinen tutkimus:
Sarjana 145,00
pesäkemäärä
koliryhmän bakteerit
Bacillus cereus
jos lisäksi Listeria monocytogenes, peritään 186,00
Attribuuttitarkastuksena 435,00
pesäkemäärä
koliryhmän bakteerit
Bacillus cereus
Sarjana 160,00
pesäkemäärä
koliryhmän bakteerit
salmonellat
jos lisäksi Listeria monocytogenes, peritään 208,00
Yksi mikrobiryhmä 62,00

Maitojauhe

Laadunarvostelu 30,00
Vesipitoisuus 45,00
Rasvapitoisuus (IDF) 146,00
Rasvapitoisuus (Milko Scan) 93,00
Valkuaisainepitoisuus (Kjeldahl) 159,00
pH-luku 24,00
Happoisuus 77,00
Palaneet osaset 58,00
Liukoisuusindeksi 58,00
Tuhkapitoisuus 87,00
Laktoosi (entsym.) 220,00
Mikrobiologinen tutkimus:
Sarjana 186,00
pesäkemäärä
koliryhmän bakteerit
Staphylococcus aureus
salmonellat
jos lisäksi hiivat, homeet ja Bacillus cereus, peritään 260,00
Attribuuttitarkastuksena 558,00
pesäkemäärä
koliryhmän bakteerit
Staphylococcus aureus
salmonellat
Salmonellat 103,00
Yksi mikrobiryhmä 62,00

Nestemäiset maitovalmisteet ja rasvasekoitteet

Laadunarvostelu 25,00
Whitakerin kahvikoe 56,00
Vispauskoe 41,00
Kuiva-ainepitoisuus 44,50
Rasvapitoisuus (IDF) 146,00
Valkuaisainepitoisuus (Kjeldahl) 159,00
Laktoosi (entsym.) 220,00
Fosfataasi 47,00
Tuhka 87,00
Mikrobiologinen tutkimus:
Sarjana 92,00
pesäkemäärä
koliryhmän bakteerit
Attribuuttitarkastuksena 276,00
pesäkemäärä
koliryhmän bakteerit
Piimävalmisteiden mikrobiologinen
tutkimus sarjana 134,00
piimävalmisteille vieraat mikrobit
hiivat ja homeet
koliryhmän bakteerit
Yksi mikrobiryhmä 62,00

Voi, muut elintarvikerasvat ja niiden raaka-aineet

Laadunarvostelu:
Sarjana 20,00
Yksittäisnäyte 32,00
Painontarkastus 8,00
Päällyksen arvostelu 20,00
Vesipitoisuus (IDF) 36,50
Vesipitoisuus (K-F) 72,00
Peroksidaasikoe 22,00
pH-luku 24,00
Suolapitoisuus 41,00
Rasvapitoisuus (IDF) 146,00
Rasvapitoisuus (IDF, epäsuora) 123,00
Happoluku 102,00
Happoisuusaste 63,00
Peroksidiluku 121,00
Peroksidiluku (IDF) 180,00
Jodiluku 174,00
Tärkkelyskoe 23,00
Rasvahappokoostumus 250,00
Diasetyyli 207,00
Kovuusmittaus 60,00
Mikrobiologinen tutkimus:
Voi ja margariini sarjana 110,00
koliryhmän bakteerit
hiivat ja homeet
jos lisäksi lipolyyttiset mikrobit 145,00
Voikasviöljyseos sarjana 184,00
koliryhmän bakteerit
pesäkemäärä
hiivat ja homeet
Bacillus cereus
sulfiittia pelkistävät klostridit
Öljyt sarjana 110,00
koliryhmän bakteerit
pesäkemäärä
Öljyt sarjana 160,00
koliryhmän bakteerit
pesäkemäärä
salmonellat
Yksi mikrobiryhmä 62,00

Kananmunat

Pakkaamotarkastus tarkastettua kananmunakiloa kohti 5,70
Eräkohtainen vientitarkastus avattua laatikkoa tai sen osaa kohti 37,00
Ulkonäön tarkastus ja läpivalaisutarkastus/kpl 8,00
Painontarkastus 15,20

Kananmunavalmisteet

Laadunarvostelu 26,00
Kuiva-ainepitoisuus 44,50
Rasvapitoisuus (R-G) 146,00
Tuhkapitoisuus 87,00
pH-luku 24,00
Alfa-amylaasikoe 58,00
Mikrobiologinen tutkimus:
Sarjana 186,00
pesäkemäärä
koliryhmän bakteerit
Staphylococcus aureus
salmonellat
Yksi mikrobiryhmä 62,00

Muut tutkimukset ja tarkastukset

Laadunarvostelu 26,00
Jälkitarkastus 160,00
Valkuaisainepitoisuus (Kjeldahl) 159,00
Rasvahappokoostumus 312,00
Formaldehydi 260,00
Nitraatti, nitriitti 368,00
Fosfori 267,00
Aflatoksiini 470,00
A-vitamiini 402,00
D-vitamiini 880,00
Titaanidioksidi 193,00
Sorbiinihappo 230,00
Maitohappo 297,00
Meripihkahappo 336,00
Voihappo 292,00
Kolesteroli 350,00
Maidon jäätymispiste 130,00
Listeria monocytogenes: perustutkimus 103,00
Tuottajamaidon analyysilaitteiston tarkastus 475,00
Tavaranhaltijan omassa varastossa suoritetusta valvontatoimenpiteestä kannetaan jokaiselta tarkastuskäynniltä maksua 125,00 - 250,00
Näytteen esikäsittelystä ja tutkimuksen valmistelusta laskutetaan 25,00 - 48,00


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä helmikuuta 1990. Ennen tämän asetuksen voimaantuloa valtion maitovalmisteiden tarkastuslaitoksessa aloitetuista suoritteista peritään maksut aikaisempien säännösten mukaisesti.

Helsingissä 26 päivänä tammikuuta 1990

Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto

Maa- ja metsätalousministeri
Toivo T. Pohjala

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.