929/1984

Annettu Helsingissä 27 päivänä joulukuuta 1984

Valtioneuvoston päätös ylimääräisistä taiteilijaeläkkeistä annetun valtioneuvoston päätöksen 3 ja 5 §:n muuttamisesta

Valtioneuvosto on opetusministeriön esittelystä muuttanut ylimääräisistä taiteilijaeläkkeistä 24 päivänä tammikuuta 1974 annetun valtioneuvoston päätöksen (75/75) 3 §:n 1 momentin ja 5 §:n näin kuuluviksi:

3 §

Eläke voidaan myöntää täytenä tai osaeläkkeenä. Täyden eläkkeen määrä vastaa valtion A 14 palkkausluokan mukaista täyttä eläkettä ja osaeläke puolta täydestä eläkkeestä.


5 §

Eläkkeitä koskevat hakemukset käsitellään kerran vuodessa. Kunakin vuonna myönnettäviä eläkkeitä koskevat hakemukset on jätettävä edellisen vuoden syyskuun loppuun mennessä opetusministeriölle. Hakemuksista opetusministeriön tulee hankkia taiteen keskustoimikunnan lausunto.


Tämä päätös tulee voimaan 27 päivänä joulukuuta 1984.

Tämän päätöksen 3 §:n 1 momenttia sovelletaan ensi kerran vuonna 1984 myönnettyihin eläkkeisiin ja 5 §:n vuoden 1986 eläkkeitä myönnettäessä. Ennen vuotta 1984 myönnettyihin eläkkeisiin sovelletaan edelleen 3 §:n 1 momenttia sellaisena kuin se on tämän päätöksen voimaan tullessa.

Helsingissä 27 päivänä joulukuuta 1984

Ministeri
Gustav Björkstrand

Nuorempi hallitussihteeri
Rauno Anttila

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.